Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta ohjainrulla

448 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Jakohihna pitää venttiilit tahdissa

Auton moottorin jakohihna ja sen ohjainrulla pitää venttiilit oikeassa tahdissa ja varmistaa että imu- ja pakoventtiilit aukeavat oikealla hetkellä ja oikean tahdin aikana. Jakohihna on joissain moottoreissa korvattu metallisella ketjulla, mutta niiden toiminta on tismalleen samanlainen. Joissain moottoreissa vika jakohihnassa saattaa johtaa männän törmäämiseen venttiilin kanssa, josta seuraa kallis moottoriremontti. Jakohihnana käytetään yleensä hammastettua hihnaa. Useimmat modernit autot käyttävät jakohihnaa tai ketjua moottorin oikean ajoituksen ylläpitämiseksi. Joissain moottoreissa käytetään ketjun tai hihnan sijaan metallisia hammasrattaita. Hihnan tai ketjun etuna on kuitenkin se, että sitä käytettäessä venttiilikoneisto voidaan sijoittaa kauemmaksi kiertokangen akselista.

Käyttö yleistyi 1970-luvulla

Jakohihnojen käyttö autoissa yleistyi 1970- ja 1980-lukujen aikana, ja siitä tuli yleisin käytetty tekniikka oikean ajoituksen saavuttamiseksi. Jakohihna ja sen ohjainrulla tarjoavat hiljaisemman, kevyemmän ja halvemman keinon metallisiin ketjuihin verrattuna. Hihna yhdistää kampiakselin nokka-akselin kanssa. Nokka-akselin pyörimisliike sääntelee venttiilien aukeamista. Nelitahtisissa moottoreissa venttiilit aukeavat ja sulkeutuvat joka toisella tahdilla. Joskus jakohihna saattaa myös pyörittää muita moottorin osia, kuten vesi- tai öljypumppua.

Hihnan kunnosta huolehtiminen on tärkeää

Rikkoontunut jakohihna saattaa pitää venttiilit moottorissa auki väärään aikaa, joka pahimmassa tapauksessa johtaa männän ja venttiilin törmäykseen. Tämän seurauksena moottorista joudutaan uusimaan paljon kalliita osia. On siis erittäin tärkeää, että hihna vaihdetaan valmistajan suositteleman vaihteluvälin mukaan. Yleensä tämä väli vaihtelee 50 000 ja 80 000 km välillä. Tarvittavat osat voit tilata osoitteesta auton-varaosat24.fi. Laajasta valikoimastamme löytyy tarvitsemasi moniurahihna ja ohjainrulla autoon kuin autoon. Ota yhteyttä ystävälliseen asiakaspalveluumme, jos et löydä oikeaa osaa. Etsimme sen mielellämme sinulle! Säästät paljon rahaa kun tilaat laadukkaat tarvikeosat meiltä. Jakohihnan vaihdon hinta huoltoliikkeessä vaihtelee 300 ja 1000 € välillä.