Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Vapaakytkin

333 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Mikä on vapaakytkin?

Vapaakytkin, räikkä, One Way Clutch(OWC), yhdensuunnankytkin. Tämä moniniminen mekanismi löytyy monesta paikkaa autosta. Startissa on aina vapaakytkin, jotta moottori ei voi pyörittää starttia, vaan startti pyörittää moottoria. Myös nykyaikaisissa latureissa esiintyy vapaakytkimiä hihnapyörissä, sillä moottorien väännöt ovat erilaisian kuin nykyään ja start-stop toiminto tekee hirveitä laturille ilman vapaakytkintä. Vapaakytkin antaa siis hihnapyörän pyöriä tyhjää, jottei sen suojaamalle laitteelle tule turhaa rasitusta.

Milloin vapaakytkin pitää vaihtaa?

Vapaakytkimen ongelmista kertoo hihnojen luistaminen nykäyksittäin. Esimerkiksi lyhyt vinkaus siellä täällä on selkeä merkki ongelmasta. Huolto-ohjelmilla on usein sanansa sanottavana näiden vaihtamisesta, joten kannattaa kurkata ohjekirjaan. Näitä löytyy startin ulkopuolelta vain moderneista autoista, joten vanhojen autojen kanssa näitä ongelmia ei ole. Edistynyt moottoriteknologia on tuonut tarpeen näille kytkimille.

Miksi ostaa netistä?

Netistä ostaminen on helppoa. Osanumerolla tai mallilla ja merkillä löytää helposti oikean osan, ja vaikka se ei jostain syystä onnistu, asiakaspalvelumme auttaa ongelmassa kuin ongelmassa. Netistä saat osan edullisesti ja nopeasti kotiintoimitettuna. Vapaakytkimen osat ovat melko harvinaisia, joten niitä ei löydy kivijalkakauppojen hyllyistä, vaan ne ovat tilauksen takana joka tapauksessa.