Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Vaimennin

7 451 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Mikä on iskunvaimennin?

Iskunvaimennin on osa, jonka tarkoitus on vaimentaa iskuja siten, että rengas ei missän tapauksessa jää jousen varaan pomppimaan ylös-alas. Iskunvaimentimen ainoana tehtävänä on estää tämä hallittavuuden tuhoava pystysuuntainen liike, jossa rengas menettää kosketuksensa tien pintaan toistuvasti. Iskunvaimennin toimii kahden nestetilan, niiden välisen männän ja ahtaiden kanavien avulla. Iskunvaimennin muuntaa iskun lämmöksi. Pääperiaate on seuraava: Iskunvaimentimeen tulee isku, jolloin mäntä painuu alemmas, jolloin männän alapuoliseen nesteeseen tulee ylipaine ja yläpuoliseen alipaine. Paine-erot pyrkivät luonnollisesti tasoittumaan, ja neste kulkeekin erittäin ohuista kanavista läpi. Kanavien koko vaikuttaa jäykkyyteen ja nopeuteen, ja niitä onkin usein eri kokoisina. Paine-erojen tasoittuminen luo lämpöä, ja iskun energia imeytyykin nesteeseen iskunvaimentimen sisällä, josta se johtuu vaimentimen ulkopuolelle.

Miten tunnistan iskunvaimentimen ongelmat?

Iskunvaimentimen ongelmat on helpointa havaita painamalla auton kulmia yksi kerrallaan koko painolla sykäyksenä. Jos sykäytetty kulma jää heilumaan yli 2 heiladuksen verran, on iskunvaimennin heikko, ja se olisi syytä vaihtaa. Iskunvaimennin voi myös vuotaa, mikä on näkyvää ja näkyy nestetahroina iskunvaimentimessa, ja silloinkin vaimennin on vaihtokunnossa. Iskunvaimentimien vaihtoja ei pidä ikinä viivyttää, sillä ne ovat auton hallittavuuden kannalta erittäin tärkeitä varsinkin, jos tiellä on kuoppia. Pienikin kuoppa voi pompauttaa renkaan ilmaan, ja siten pidottomaksi, mikäli iskunvaimennus ei toimi oikein.

Iskunvaimennuksen varaosat saa netistä

Myymme iskunvaimennuksen osia kaikkiin Suomessa yleisesti liikennöityihin malleihin. Osamme ovat alkuperäisosia tai jonkin toisen yrityksen valmistamia alkuperäisiä vastaavia laatuosia. Osillamme on luonnollisesti takuu. Iskunvaimentimilla on muutamia teknisiä arvoja, joita muuttelemalla auton tuntumaa voidaan muuttaa. Jos haluat alkuperäisosan, kannattaa käyttää osanumeroa. Siten löydät täsmälleen saman vastaavuuden. Jos haluat katsoa kaikki vaihtoehdot, kannattaa etsiä merkin ja mallin mukaan. Jos et ole varma valinnastasi tai kaipaat lisätietoja, kannattaa ottaa yhteyttä ammattimaiseen asiakaspalveluumme, johon saa yhteyden sähköpostilla, puhelimella tai chatissa.