Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Termostaatti / tiiviste

1 873 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Mikä termostaatti on?

Termostaatti on jäähdytysjärjestelmän osa, joka päästää nestettä jäähdyttäjään sopivan lämpötilan noustessa. Neste ei saa kiertää kokoaikaisesti, sillä moottori on taloudellisimmillaan tietyssä lämpötilassa, ja alilämpöinen moottori on heikko suorituskyvyltään vieden rutkasti polttoainetta. Termostaatti on yleensä itsessään venttiili, joka päästää nesteen vaihtamaan paikkaa, mutta joskus järjestelmä on kaksiosainen, jolloin venttiili ja termostaatti ovat erilliset osat keskenään.

Termostaatin vikojen huomaaminen

Termostaattiviasta on yleensä kysymys silloin, kun auton lämmöt nousevat, mutta jäähdyttimessä oleva vesi ei kiehu. Tämä vaiva on autolle erittäin vaarallinen, joten termostaatti kannattaa vaihtaa aina aika-ajoin kun siellä päin asentelee. Hyvä aikaväli on yleensä sama kuin jakohihnan vaihtoväli, eli 60-160 tuhatta kilometriä. Termostaatti voi kestää koko auton eliniänkin, mutta vaihtaminen minimoi riskejä, ja termostaatit ovat melko edullisia.

Termostaatin osat saa myös netistä

Myymme kaikki termostaattiin liittyvät osat liki kaikkiin Suomessa liikennöityihin merkkeihin ja malleihin. Osamme ovat alkuperäisosia tai niitä vastaavia korkealaatuisia osia. Myymme osia vain takuun kanssa. Helpoin tapa löytää oikea osa on osanumero, mutta myös merkin ja mallin avulla hakeminen johtaa 95% tapauksista onnelliseen lopputulokseen. Kuitenkin jos törmäät ongelmiin tai et ole varma osan sopivuudesta, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme. Heihin saa yhteyden puhelimella, sähköpostilla tai online-chatissa.