Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Sytytystulppa

1 866 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Mikä on sytytystulppa?

Sytytystulppa on keramiikkaeristeinen tulppa, joka kierretään moottorin palotilan kannessa oleviin kierteisiin. Sen tarkoitus on johtaa puolan tuottama kipinä kärkeensä, jossa se pääsee vapaaksi sytyttäen polttoaineen. Sytytystulpat ovat standardimitoitettuja, ja jokainen koodi tarkoittaa tietynlaista tulppaa, mutta eri valmistajat käyttävät erilaisia merkintöjä. Sytytystulppien valmistajista ehkä tunnetuin ja luotetuin on NGK, mutta myös moni muu tekee laadukkaita sytytystulppia. Toisena japanilaisena on Denso, joka on alunperin Toyotan sähköpuoli, joka kuitenkin irtautui emoyhtiöstä. Sen lisäksi saksalainen BOSCH tekee tulppia. Alalla on myös joitakin pienempiä toimijoita, jotka tekevät tavallisia tulppia. Jotkin tullpakoot ovat jääneet tietyn valmistajan erikoisuudeksi harvinaisuutensa takia. Markkinoilla on kuitenkin yleisesti jokaisen kokoista tulppaa saatavilla, ja tyhjiö täyttyy nopeasti kysynnän kasvaessa.

Milloin sytytystulpat pitää vaihtaa?

Sytytystulpat alkavat ennen pitkää likaantua ja toimia huonosti. Huonokipinäinen tulppa yleensä elpyy joksikin aikaa kärkivälin puhdistuksella, mutta tulppien uusiminen on ajankohtaista noin 100tkm välein, jotta auto toimisi mahdollisimman hyvin. Sytytystulpat voivat myös katketa sisältä, jolloin ne eivät enää toimi ollenkaan.

Myymme kaikenlaiset sytytystulpat kotiin toimitettuna

Valikoimastamme löytyy kaikenlaiset sytytystulpat, ja varmasti jokaiseen Euroopassa yleiseen autoon löytyy sopivat useammaltakin valmistajalta. Valmistajien laaja valikoima ja erilaisten tulppien suuri valikoima takaavat oikeanlaisen tulpan löytymisen. Helpointa on hakea tulpan kokokoodilla, joka löytyy tulpan keraamisesta osasta. Tulppia voi luonnollisesti etsiä myös mallin ja merkin mukaisesti. Jos tulppien etsiminen tuottaa vaikeuksia, kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.