Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Suodatin

14 533 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Suodattimella puhdistetaan ilmaa tai nestettä 

Autossa suodatin on käytössä useassa eri kohteessa. Sitä käytetään esimerkiksi poistamaan moottorin imuilmasta epäpuhtauksia. Tällöin kyseessä on ilmansuodatin. Suodattimia on käytössä myös moottoriöljyn suodattimessa sekä esimerkiksi polttoainelinjassa poistamaan epäpuhtauksia polttoaineesta. Suodattimia käytetään yleisesti ottaen useissa eri sovelluksissa, joissa kaasusta tai nesteestä täytyy poistaa esimerkiksi kemikaaleja, pölyä tai biologisia vaaratekijöitä. Auton ilmansuodattimet on valmistettu yleensä joko metallista, vaahtomuovista tai paperista. Ilmansuodatin on usein laskostettu, jotta suodatuksen pinta-alaa saadaan kasvatettua. Näin ilmansuodatin heikentää ilman virtausta mahdollisimman vähän.

Suodattimet tulee uusia tasaisin väliajoin 

Jotta auton suodattimet pystyvät toimimaan kuten niiden kuuluu, tulee ne vaihtaa uusiin aina tietyin väliajoin. Yleensä öljynsuodatin vaihdetaan uuteen öljynvaihdon yhteydessä. Polttoainesuodatin tarvitsee vaihtaa uuteen todella harvoin. Ilmansuodattimen vaihtoväli vaihtelee hieman auton valmistajan mukaan. Aikaisemmin ajateltiin, että ilmansuodatin on tukossa silloin, kun se silmämääräisesti näyttää likaiselta. Tämä ei kuitenkaan ole totta, sillä ilmansuodattimet pystyvät toimimaan paljon tätä pidempään. Normaalisti ilmansuodatin näyttää silmämääräisesti arvioituna likaiselta noin 10 000 – 30 000 kilometrin ajon jälkeen. Todellisuudessa suodatin kestää ajoa kuitenkin sadan tuhannen kilometrin luokkaan asti. Suodattimen likaantumiseen vaikuttaa paljon se, minkälaisissa olosuhteissa autolla ajetaan. Jos teillä on paljon pölyä, tukkii se suodattimen nopeammin kuin pölyttömässä ympäristössä ajaminen.

Suodatin varaosat edullisesti netistä

Autosi suodattimet tulee vaihtaa uuteen tasaisin väliajoin. Oikean vaihtovälin kaikille suodattimille pystyt tarkistamaan autosi huolto- tai ohjekirjasta. Ilmansuodatin autoosi kannattaa tilata edulliseen hintaan netistä osoitteesta auton-varaosat24.fi. Eri suodattimien vaihtaminen uuteen onnistuu myös kotioloissa. Erityisesti ilmansuodatin on sellainen osa, jonka voit helposti vaihtaa uuteen itse. Tarvitset siihen ainoastaan muutaman perustyökalun sekä hieman tee se itse -henkeä. Mikäli työkalut eivät pysy kädessäsi, voit viedä auton korjaamolle suodattimen vaihtamista varten. Voit siinä tapauksessa tilata varaosat edullisesti meidän valikoimastamme, näin pystyt säästämään paljon rahaa verrattuna kivijalkaliikkeiden sekä huoltamoiden kalliisiin varaosahintoihin. Olemme tehneet osien löytämisen sinulle erittäin helpoksi. Voit käyttää helppoa hakutoimintoa, jonka löydät sivumme vasemmasta reunasta. Sen kautta suodatin löytyy autoosi nopeasti.