Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Sumutakavalot

83 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Tilaa takasumuvalo ja muut polttimot autoosi laajasta valikoimasta auton-varaosat24.fi:stä. Tarjoamme osat kaikkiin markkinoilla oleviin automalleihin.

Moderneissa autoissa on hurja määrä erilaisia valoja, jotka kaikki omalla panoksellaan tekevät autoilusta hieman turvallisempaa. Ajovaloja hyödyntämällä voidaan ajaa myös pimeällä, ja takasumuvalo varmistaa sen, että muut autoilijat näkevät sinut takaa päin myös silloin, kun näkyvyys on huono. Jarruvalot taas varoittavat takaa tulevia sinun aikeistasi pysähtyä tai hidastaa vauhtia. Vilkkujen avulla pystyt indikoimaan kääntymisaikeistasi. Suomessa ajaessa on ajovaloja pidettävä aina päällä, riippumatta vuorokaudenajasta. Joissain maissa ajovalopakko rajoittuu pimeään aikaan. Ajovalot ovat tärkeät kuitenkin myös päivällä, ja niiden käyttäminen edistää liikenneturvallisuutta.

Öljylampuista sähkövaloihin

Autoissa on aina niiden markkinoille tulosta saakka ollut valot, sillä on ollut tarve ajaa autolla myös pimeällä. Sähkövalot eivät kuitenkaan olleet vakiovaruste ensimmäisissä autoissa, vaan valoissa käytettiin nestemäisiä polttoaineita, yleensä lamppuöljyä. Esimerkiksi kaikille tuttu Ford T-malli oli varustettu valoilla. Sen etuvaloina toimi kirkkaat karbidilamput, kun takavaloina taas oli tavalliset öljyvalot. T-malli sai täysin sähköiset valot muutaman vuoden markkinoilla olon jälkeen. Viime aikoina autoissa suosiota on kasvattanut energiatehokkaat LED-valot. Nykyään lähes kaikissa markkinoilla olevissa autoissa vähintäänkin joku valo on toteutettu LED-tekniikkaa käyttäen. Sen etuina ovat edulliset polttimot, ja erittäin pitkä elinikä. Hehkulamppujen käyttöikä jää yleensä 1000 - 2000 tuntiin.

Takasumuvalo ja muut valot auton-varaosat24.fi:stä

Meidän laajaan valikoimaamme kuuluvat kaikkien automallien valot sekä polttimot. Niiden lisäksi löydät meiltä kaikki varaosat, tarvikkeet ja työkalut, joita autoon liittyvissä korjaus- ja huoltotöissä tarvitset. Tarjoamme varaosat jokaiseen markkinoilta löytyvään automerkkiin sekä -malliin. Ei ole siis väliä sillä ajatko Opelilla vaiko Mersulla, löydät molempiin takuulla osat meiltä. Pyrimme aina pitämään kaikkia tuotteitamme varastossa, jotta sinun ei tarvitsisi odottaa tilaustasi kauaa, vaan saat autosit takaisin uudenveroiseksi niin pian kuin vain suinkin mahdollista. Edullisten hintojemme ansiosta pystyt säästämään selvää rahaa. Sen lisäksi voit vielä säästää paljon aikaa sekä vaivaa, kun tilaat kaikki autoilussa tarvitsemasi varaosat, tarvikkeet ja työkalut kätevästi meiltä samalla kertaa. Valikoimamme kattaa myös esimerkiksi moottoriöljyt sekä muut autoilussa tarvittavat kemikaalit.