Siirry sisältöön Siirry navigointiin
Autoni
Tarkennukset

Osta Spoileri

6 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Spoileria käytetään ilmavirran ohjaamiseen

Spoileri on aerodynaaminen laite, jota käytetään autoissa ohjaamaan ilman virtausta ja näin pienentämään ilmanvastusta. Auton kori on yleisin kiinnityspaikka spoilerille. Se ohjaa ilmavirtaa, ja pyrkii estämään ei-toivotun tyyppistä ilman virtausta, kuten ilmanvastusta tai turbulenssia. Ne voivat sijaita auton etu- tai takaosassa. Perinteisesti niitä on käytetty kilpa-autoissa, mutta nykyään niiden käyttö on yleistynyt myös normaaleissa matkustaja-autoissa. Autoharrastajat käyttävät spoilereita myös kohentamaan auton ulkonäköä, niin että ne eivät hyödytä ilman virtausta, ja joissa tapauksissa saattavat jopa haitata sitä. Spoilereita kutsutaan usein siiviksi, mutta todellisuudessa siivet eroavat spoilereista. Siiven tarkoitus on lisätä auton niin sanottua downforcea, ja luoda lisää pitoa renkaille. Siivet siis lisäävät ilman vastuuta, kun taas spoileri vähentää sitä.

Spoilereita on erimallisia

Yleensä spoilerit sijoitetaan auton takaosaan tai katolle. Niiden sijoittelu riippuu pitkälti siitä, mitä ilmanvirtausta halutaan ohjailla. Yleinen käyttö spoilereille on laminaarisen eli auton yläpuolisen ilmanvirtauksen pienentäminen. Ne voidaan sijoittaa myös auton etuosaan, etupuskurin alle ohjaamaan auton alle menevää ilmaa. Spoilereiden toimintaperiaate riippuu paljolti sen paikasta auton korin ulkopuolella. Kilpa-autoilussa autojen vauhti nousee paljon korkeammaksi kuin normaalissa liikennöinnissä, ja spoilereiden käytöllä saavutetaan huomattavia etuja. Spoilereita käytetään muiden korin muotoilullisten ominaisuuksien kanssa auton nopeuttamiseksi. Yleensä ne säädetään toimimaan tietylle radalla, ja joka kisaan tehdään uudet säädöt.

Spoilerita käytetään myös henkilöautoissa

Myös normaaliin liikennöintiin tarkoitetut autot käyttävät spoilereita auton ilmavirtauksen ja polttoaineen kulutuksen pienentämiseksi. Spoileri sijaitsee yleensä joko etupuskurin päällä tai takaluukun päällä. Se voidaan valmistaa useasta eri materiaalista, yleisimmin käytetyt materiaalit ovat ABS-muovi, lasikuitu, silikoni ja hiilikuitu. Auton-varaosat24.fi tarjoaa laajan valikoiman erilaisia spoilereita kaikkiin tarpeisiin. Käytä haku toimintoamme sivullamme löytääksesi oikeat varaosat juuri sinulle!