Siirry sisältöön Siirry navigointiin
Autoni
Tarkennukset

Osta Simpukan tiiviste

1 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Olka-akselin tiivisteet

Kattavasta valikoimastamme löydät osan kuin osan, olipa tarve mikä tahansa. Esimerkiksi simpukan tiiviste, joka tulee auton molemmille puolille olka-akselin tiivisteeksi, löytyy verkkokaupastamme! Sen ja sadat tuhannet muut osat voit tilata helposti ja nopeasti netistä. Auton ohjauksessa käytetään useita liikkuvia osia, ja niiden kunnosta on syytä pitää hyvää huolta. Ajoneuvon ohjaus mahdollistaa sen suunnan muuttamisen tien mukaisesti.

Miten auton ohjaus toimii?

Yleisin tapa toteuttaa auton ohjaus on kääntyvät etupyörät, joita ohjataan auton ohjaamosta käsin rattia kääntämällä. Ratti on kiinnitetty ohjauspylvääseen, joka liikuttaa nivelien kautta etupyöriä. Ohjauksen päämääränä on saada auton renkaat osoittamaan haluttuun suuntaan. Tämä saavutetaan käyttämällä erilaisia niveliä, nivelvarsia ja hammaspyöriä. Auton kääntyessä liikkuu mutkan sisäreunassa oleva rengas pienemmällä säteellä kuin ulkokurvissa oleva. Ohjauksessa on siis käännettävä eri määrä renkaita. Yleisin tapa ohjauksen toteuttamiseen on hammaspyörä, joka liikuttaa sivusuunnassa liikkuvaa palkkia. Tätä kutsutaan englanniksi ”rack and pinion” -ohjaukseksi. Sen etuina on hyvä tuntuma ohjaukseen, ja ohjaus tuntuu välittömältä. Sen haittapuolina on heikko säädettävyys, ja jos se pääsee kulumaan on se vaihdettava uuteen. Ensimmäiset tällaiset ohjausjärjestelmät esiintyivät autoissa 1930-luvulla. Erilaiset ohjaustehostimet yleistyivät 1990-luvun aikana, ja ne helpottavat huomattavasti ratin kääntämistä paikallaan.

Auton-varaosat24.fi tarjoaa laajan valikoiman varaosia

Laajasta yli 300 000 osan valikoimasta löydät kaikki tarvitsemasi varaosat. Simpukan tiiviste ja muut ohjaukseen liittyvät osat löytyvät helposti näppärän haku-toiminnon kautta. Sinun tarvitsee vain valita autosi merkki, malli ja moottorityyppi, niin löydät kaikki tarvitsemasi varaosat, tarvikkeet ja työkalut. Mikäli sinulla on ongelmia sopivien osien löytämisessä, voit ottaa yhteyttä avuliaaseen asiakaspalveluumme, ja autamme sinua löytämään juuri kaipaamasi osan! Avuliailla asiakaspalvelijoillamme on vuosien kokemus autojen varaosista, ja heidän avullaan onnistut varmasti.