Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Seisontajarru

1 235 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Miten seisontajarru toimii?

Seisontajarru, eli käsijarru, on jarrujärjestelmän osa, joka on mekaaninen ja erillään nestetäytteisestä järjestelmästä. Käsijarru toimii vaikka jarrujärjestelmässä ei olisi ollenkaan nestettä. Käsijarrua käytetään useimmiten parkkeeratun auton paikallaan pitämiseen, mutta käsijarru toimii myös jarrukatastrofin sattuessa hätäjarruna. Käsijarru toimii liki poikkeuksetta vaijereilla ja lukitsee takajarrut. Joissakin autoissa käsijarru vaikuttaa kuitenkin etujarruihin. Levyjarrujen tapauksessa käsijarru toimii ruuvilla, johon jarrumäntä on kiinnitetty. Vaijerilla ja ruuviin kiinnitetyllä vivulla ruuvataan mäntä sitten painamaan jarrupalaa levyä kohti. Rumpujarrujen tapauksessa mahdollisia rakenteita on useita, vaikka yleisin taitaakin olla itsesäätyvä ratkaisu, jossa vipu, jolla käännetään kenkä kiinni rumpuun, kääntää toisella päällään ruuvia, joka tarvittaessa kiristää jarrua.

Käsijarrun ongelmien diagnosointi

Käsijarrun ongelmien syyt ovat yleensä yksinkertaisia. Yleensä toimimattomuus johtuu puhtaasti jumittumisesta, jolloin ruosteenpoistospray ja nitkuttelu auttaa. Joissain tapauksessa vaijerissa on vikaa, säikeitä poikki tai kuoren sisään päässyt vettä, jolloin vaijeri kannattaa suosiolla vaihtaa uuteen. Tämä pätee molempiin jarrutyyppeihin yhtälailla, mutta rumpujarruissa on vielä omat ongelmansa. Jousien katkeaminen johtaa mitä mielenkiintoisimpiin jarruongelmiin, sillä kengät käyttäytyvät melko arvaamattomasti, kun ne irtoavat jostakin kohtaa. Levyjarruilla tämä vastaa lähinnä palan vinossa oloa, jota ei nykyisisllä jarruilla tapahdu juurikaan koskaan.

Seisontajarrun osat helposti kotiin toimitettuna

Myymme alkuperäisvaraosat kaikkiin Suomessa yleisesti liikennöityihin merkkeihin ja malleihin. Myymämme osat ovat joko alkuperäisvaraosia tai vastaavan laatuisia korkealuokkaisia osia. Osillamme on luonnollisesti takuu. OIkean osan seisontajarruusi löydät helpoiten osanumerolla. Jos osanumeroa ei ole saatavilla, voit hakea merkillä ja mallilla. Jos olet epävarma osan soivuudesta autoosi, kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka vastaa kysymyksiinne nopeasti ja ammattitaitoisesti. Heidät tavoittaa sähköpostilla, puhelimella ja online-chatissa.