Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Rumpujarrut

8 476 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Miten rumpujarrut toimivat?

Rumpujarrut toimivat nykyisellään hydraulisesti samalla tavoin kuin levyjarrutkin aina sylinterille asti. Rumpujarruja on ollut myös täsmekaanisia ennen hydraulisten jarrujen yleistymistä. Rumpu on nykystandardein suhteellisen vahnentunut, vaikka ajaakin asiansa hyvin. Rumpujarru perustuu siihen, että banaanin muotoisia jarrukenkiä painetaan pyöreän rummun sisäpintaa vasten, jotta saataisiin laskettu rummun, ja samalla renkaan, pyörimisnopeutta. Rumpujarruissa on yleensä toinen pää kiinteä, toisessa sylinteri. Kiinteässä päässä kengät on saranoitu paikalleen, ja niitä työnnetään toisesta päästä erilleen, jotta ne osuisivat rummun sisäpintaan.

Miten rumpujarruista etsitään vikaa?

Rumpujarrujen vianetsintä on monella tapaa samanlaista kuin levyjarruissakin, sillä järjestelmä ei juurikaan eroa ennen itse jarrua. Kuitenkin jos sylinteri on jumissa, jarrutusta ei tapahdu. Jos sylinteri välijistyy tai alkaa vuotamaan, jarruvoima häviää myös. Jos sylinteri jumittuu hieman kiinniolevaan kohtaan, jarrut alkavat laahata. Rumpujarrujen käsijarru on täysin nestejärjestlemästä irrallinen järjestlemä, joka metallisen vivun avulla kääntää kengät kiinni rumpuun. Käsijarrusta on joko hajonnut jokin osa tai vaijeri on löysällä, jos se ei toimi oikein.

Alkuperäisosat rumpujarruihin nettikaupasta

Myymme rumpujarrujen alkuperäisosat helposti kotiin toimitettuna. Valikoimastamme löytyy osat kaikkiin Suomessa yleisesti liikennöityihin merkkeihin ja malleihin. Osamme ovat alkuperäisvaraosia tai niitä vastaavia osia. Kaikilla tuotteilla on luonnollisesti takuu. Paras tapa löytää oikea osa on selvittää sen osanumero, mutta jos osanumeroa ei ole saatavilla, oikean osan löytää myös merkin ja mallin avulla hakemalla. Jos et ole varma osan sopivuudesta, kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Ammattitaitoinen tiimimme auttaa sinua löytämään oikean osan ja vastaa muihin kysymyksiisi. Heihin saa yhteyden puhelimitse, sähköpostilla ja online-chatissa.