Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Rele

3 Tulokset
Rele
HELLA
Rele
4RA 007 507-061
101,05 €
Tuotenro.:  14815763

hinta per yksikkö
Hinta sis. ALV:n
Maksuton toimitus
VARASTOSSA
Tiedot
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Mikä on ilmastoinnin releen tarkoitus?

Rele on sähköinen kytkin, joka toimii seuraavasti: Rele on kahden suuremman virran välissä, ja kytkee ne yhteen kun releeseen tulee pienempi hallintavirta. Ilmastoinnin tapauksessa relettä käytetään kompressorin magneettikytkimen käyttöön. Magneettikytkin toimii siis siten, että voima välittyy, kun kytkimeen tulee virtaa. Ilmastoinnin releen tarkoitus onkin vastaanottaa ohjainlaitteelta hallintasignaali, ja sitten kytkeä magneettikytkimeen virrat, käynnistäen kompressorin. Releet ovat sinällään kovin yksinkertaisia sähköosia, ja niiden saatavuus on yleisesti ottaen hyvä. Ilmastoinnin rele ei kuitenkaan ole mikään universaali osa, ja niitä on lukuisia erilaisia.

Mistä tiedän ilmastoinnin releen olevan rikki?

Jos yleismittari tai valokynä pysyy kädessä, helpointa on tarkistaa, tuleeko magneettikytkimelle virtaa. Tämä vianetsintä tehdään siis jos ilmastoinnin paneeli toimii kaikin tavoin, mutta kompressori ei lähde pyörimään ollenkaan tai erittäin heikosti. Ensin tarkistetaan, saako magneettikytkin virtaa. Jos magneettikytkin ei saa virtaa, vika ei todennäköisesti ole kytkimessä, vaan releessä. Jos rele saa virtaa, mutta ei kytke sitä magneettikytkimelle, rele on viallinen. Jos relekin toimii, on ongelma johdotuksessa. Jos relekään ei saa virtaa, vika on joko johdoissa tai ohjainlaitteessa.

Miksi releet kannattaa ostaa internetistä

Releet ovat sinällään tavallisia sähköosia, ja niiden saatavuus on helppo. Niitä on kuitenkin valtava määrä erilaisilla teknisillä tiedoilla ja liitoksilla. Saman liitintyypin ja oikeat ominaisuudet omaava rele voi olla kiven alla, varsinkin jos kyseisen mallin ilmastointi on harvinainen lisävaruste. Varsinkin vanhemmissa ranskalaisissa autoissa on hankalasti löytyvät releet, joita ei kannata välttämättä edes etsiä varaosamyymälöistä, vaan tilata suosiolla netistä. Verkkokaupasta tilaamalla saat osan markkinatalouden mukaiseen hintaan ilman ilmaa, jonka lisäksi se toimitetaan kotiisi ilman erillistä reissua osaa hakemaan. Oikeanlaista relettä voi etsiä osanumeron kautta tai merkkiä ja mallia apunaan käyttäen. Jos olet epävarma releestä, kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka auttaa ongelmissa ammattitaitoisesti ja nopeasti. Ammatilaistiimiimme saa yhteyden sähköpostilla, puhelimella ja online-chatissa.