Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Poljin

16 Tulokset
Poljinkumi
FEBI BILSTEIN
Poljinkumi
05243
OVH:* 12,52 € 2,94 €
Tuotenro.:  10002812

Minimitilausmäärä: 10
hinta per yksikkö
Hinta sis. ALV:n
Lisäksi toimitusmaksu
VARASTOSSA
Tiedot
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Poljin on yksi auton hallintalaitteista

Perinteisellä manuaalivaihteistolla varustetuista autoista löytyy kaiken kaikkiaan kolme kappaletta polkimia, jotka ohjaavat auton eri laitteita. Vasemmalta oikealle lueteltuna nuo polkimet ovat kytkin, jarru sekä kaasu. Mikäli autossa on automaattivaihteisto, ei siitä löydy ollenkaan kytkinpoljinta. Automaattivaihteisissa autoissa jarrupoljin on yleensä huomattavasti leveämpi kuin manuaalivaihteistolla varustetuissa autoissa. Kuskin käskyt välitetään polkimilta eteenpäin joko kiinteän tangon tai vaijerin välityksellä. Uudemmissa autoissa käskyt ohjataan usein eteenpäin sähkön avulla ja sähköjohtoa pitkin. Tällöin polkimen yhteydestä löytyy anturi, joka muuttaa polkimen liikkeen tai asennon signaaliksi, jonka mukaan kytkintä, kaasua tai jarrua voidaan ohjata. Tätä tekniikkaa käytetään usein etenkin kaasupolkimen tapauksessa. Kun jalka nostetaan ylös polkimelta, palauttaa jousivoima polkimen takaisin sen alkuperäiseen asentoon.

Poljin ja pitävä kumipinta

Polkimen pintaan on usein kiinnitetty kumimainen poljinkumi, jossa on hyvä pito. Se myös mahdollistaa kuljettajan hyvän tuntuman polkimeen. Samalla se estää jalan luisumisen polkimelta. Talven aikana polkimen pintaan saattaa kerääntyä lunta ja jäätä, jotka heikentävät jalan pitoa polkimen päällä. Tämä saattaa johtaa jopa vaaratilanteisiin liikenteessä. Siksi kannattaakin talvisin huolehtia siitä, että lumi ei pääse pakkaantumaan polkimien pintaan. Myös käytetyillä kengillä voidaan vaikuttaa polkimen pitoon. Joissain autoissa käytetään perinteisten kolmen polkimen lisäksi vielä erillistä poljinta, jolla auton seisontajarru kytketään päälle. Autokouluissa käytettävissä autoissa on jarrupoljin myös apukuljettajan puolella. Sen avulla autokoulun opettaja voi tarvittaessa pysäyttää auton.

Auton-varaosat24.fi tarjoaa varaosat autoihin

Mikäli autosi polkimista puuttuu poljinkumi, tai ne ovat pahasti kuluneet, voit helposti tilata uuden verkkokauppamme laajasta valikoimasta. Poljin ja siihen asennettava kumi ovat tärkeitä autoilun turvallisuuden kannalta. Kattavasta valikoimastamme löydät varaosat, tarvikkeet ja huoltotöissä tarvittavat työkalut aina edullisin ja kilpailukykyisin hinnoin. Olipa autosi sitten Ford, Volvo, Audi tai BMW, löydät osat siihen takuulla meiltä. Kauppamme etusivu on paikka, jonne kannattaa suunnata kun kaipaat varaosia. Helpon hakutoiminnon kautta voit etsiä osia autoosi. Sinun tarvitsee syöttää hakuun ainoastaan autosi merkki, malli ja moottorin tyyppi, niin näet autosi osat.