Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Olkatappi

4 Tulokset
Painekappale, Olkatappi
DT SPARE PARTS
Painekappale, Olkatappi
7.31140
OVH:* 78,12 € 64,94 €
Tuotenro.:  14621809

hinta per yksikkö
Hinta sis. ALV:n
Maksuton toimitus
VARASTOSSA
Tiedot
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Olkatappi edullisesti netistä tilaamalla

Auton ohjausjärjestelmä on kokoelma erilaisia tankoja, niveliä ja joissain tapauksissa myös rattaita. Raidetanko on yksi lukuisista auton ohjauksen osista. Sen tehtävänä on kääntää renkaita silloin, kun itse auton rattia käännetään. Se on käytännössä tanko, jonka molemmissa päissä on nivelet. Nivelien kautta tanko on kiinnitetty auton pyörien tuentaan. Tanko kulkee sivuttaisessa suunnassa auton sivulta toiselle kulkien ohjausvaihteen läpi. Nivelten avulla raidetangon päät kiinnitetään olkakappaleeseen. Raidetangon päissä on aina säätö, jolla raidetangon pituutta voidaan säätää. Sen avulla voidaan säätää auton aurauskulmaa halutuksi. Nykyiset autot käyttävät hyväkseen Ackermannin ohjausjärjestelmää. Se on geometriaa hyväksi käytävä ohjausmenetelmä perinteiseen ohjauksessa syntyvään ongelmaan. Ongelma auton ohjauksessa ja erityisesti pyöräntuennassa muodostuu siitä, että kaarteessa ulompi ja sisempi rengas kulkevat eri säteisillä ympyröillä. Ackermannin ohjausjärjestelmän kehitti englantilais-saksalainen Rudolph Ackermann. Autoissa järjestelmä on ollut käytössä jo vuodesta 1810 lähtien. Se hyödyntää kaikessa yksinkertaisuudessaan lyhyttä raidetankoa. Tangon pituuden tulee olla lyhyempi, kuin olkatappien etäisyys. Näin tangon sivuttainen liike johtaa siihen, että sisempi pyörä kääntyy enemmän kuin ulkokaarteen puolella oleva pyörä. Mitä enemmän tankoa liikutetaan sivuttaissuunnassa, sitä suuremmaksi pyörien välisen kulman ero muodostuu.

Tilaa olkatappi edullisesti auton-varaosat24.fi:stä

Jos autosi ohjauksessa on ongelmia, voit tilata uuden varaosan meidän laajasta valikoimastamme rikki menneen tilalle. Usein riittää, että raidetangon päät uusitaan. Ne ovat ohjauksessa suuremman kulutuksen kohteena kuin itse raidetanko. Ohjaukseen liittyvät korjaus- ja huoltotoimet ovat usein kotimekaanikoille hieman monimutkaisia, ja siksi onkin yleensä syytä viedä auto korjaamolle, jotta mahdolliset viat saadaan korjattua mahdollisimman nopeasti.

Laaja valikoima varaosia kaikkiin autoihin

Verkkokaupastamme löydät varaosat, tarvikkeet sekä työkalut kaikkiin markkinoilla oleviin automerkkeihin ja malleihin. Ei ole väliä sillä, onko autosi Fiat, Volvo vaiko Audi, löydät laadukkaat ja edulliset varaosat autoosi meiltä. Tarjoamme niin auton valmistajien alkuperäiset osat, kuin osat tunnetuilta ja laadukkailta tarvikeosien valmistajilta. Mikäli sinulla on ongelmia oikean varaosan löytämisessä, voit ottaa yhteyttä meidän avuliaaseen asiakaspalveluun. Heidän avullaan oikea varaosa löytyy silmänräpäyksessä.