Siirry sisältöön Siirry navigointiin
Autoni
Tarkennukset

Osta Ohjaus

10 349 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Olka-akseli ja muut ohjauksen varaosat edullisesti netistä

Auton-varaosat24.fi on verkkokauppa, jonka laajasta valikoimasta ohjaus- sekä muut varaosat löydät helposti. Laajasta valikoimastamme löydät kaikki tarvitsemasi osat auton huoltoon sekä myös korjaamiseen. Löydät meiltä esimerkiksi kaikki auton olka-akseliin tarvittavat osat, aina tiivisteitä myöten. Tarjoamme kaikki osat kaikkiin markkinoilta löytyviin autoihin aina edullisin hinnoin. Auton ohjaukseen liittyvät osat ovat monimutkainen kokonaisuus, joka sisältää useita erilaisia liikkuvia osia. Kyseessä on siis melko haavoittuvainen järjestelmä, ja siitä syystä sen kunnosta onkin syytä pitää hyvää huolta. Ohjauksen avulla auton pyörät pystyvät kääntymään, ja samoin siis myös auto.

Auton ohjauksen toimintaperiaate

Kaikkein suosituin sekä tapa ohjauksen toteuttamiseksi autoissa on monille tuttu järjestelmä, jossa auton etupyörät kääntyvät. Etupyörien kääntäminen onnistuu auton ohjaamosta rattia pyörittämällä. Ratti on kiinnitetty auton ohjauspylvääseen, joka taas liikuttaa useiden nivelien kautta itse auton etupyöriä. Ohjaukseen sisältyy lukuisa määrä erilaisia osia, kuten hammaspyöriä, nivelvarsia sekä niveliä. Niiden avulla auton etupyörät saadaan aina osoittamaan haluttuun suuntaan. Kun auto kääntyy esimerkiksi mutkassa, liikkuu silloin sisempi eturengas huomattavasti pienemmällä säteellä verrattuna ulkokurvissa olevaan renkaaseen. Näin ollen ohjauksen täytyy siis kääntää sisäkurvissa olevaa pyörää enemmän kuin ulkopuolella olevaa. Yksi suosittu tapa ohjauksen toteuttamiseen on hammaspyörä, jolla liikutetaan sivusuunnassa olevaa palkkia. Tätä järjestelmää kutsutaan ”rack and pinion” -ohjaukseksi, ja se oli pitkään yksi yleisimmistä ohjaustavoista. Sen huonoihin puoliin kuuluu kuitenkin huono säädettävyys, ja jos osat pääsevät kulumaan, ei järjestelmää pysty korjaamaan, vaan osat on vaihdettava uusiin.

Ohjauksen varaosat edullisesti netistä

Auton ohjaus on kriittinen järjestelmä, jonka kunnosta täytyy pitää huolta. Tarjoamme laajan valikoiman erilaisia tarvikkeita, varaosia ja työkaluja kaikkien autoilijoiden tarpeisiin, jotta autosi ohjauksen toiminta pysyy optimaalisena. Voit käyttää hyödyksi etusivultamme löytyvää helppoa hakutoimintoa, jonka avulla pystyt kätevästi etsimään juuri sinun autoosi sopivia osia. Sinun ei tarvitse syöttää hakuun muuta kuin autosi merkki, malli sekä moottorin tyyppi, niin järjestelmä näyttää ainoastaan sinun autoosi sopivat osat.