Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Öljyt

10 Tulokset
null, Öljy, Hydrauliikka
VAICO
null, Öljy, Hydrauliikka
LHM, PSA B71 2710, ISO 7308
V60-0112
38,00 €
Tuotenro.:  12032638

Minimitilausmäärä: 12
hinta per yksikkö
Hinta sis. ALV:n
Maksuton toimitus
VARASTOSSA
Tiedot
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Öljyn avulla voidellaan moottoria

Auto öljy pitää moottorin kunnosta huolta voitelemalla ja suojaamalla moottoria ja sen metallisia osia. Jos moottorissa ei olisi ollenkaan öljyä, ei se toimisi pitkään ennen totaalista hajoamista. Metallisten osien välinen kitka synnyttäisi niin paljon lämpöä, että osat lämpölaajenevat suuremmiksi kuin ne on suunniteltu. Tämä taas johtaisi moottorin totaaliseen kiinni leikkaamiseen, jonka jälkeen moottori jouduttaisiin uusimaan kokonaan. Jotta osien välillä olisi mahdollisimman vähän kitkaa, käytetään voiteluun öljyä. Öljystä muodostuu ohut voiteleva kalvo osien pinnalle. Tämä kalvo pienentää osien välistä kitkaa merkittävästi. Näin osat eivät pääse lämpenemään. Samalla öljykalvo myös suojaa osia hapen haitallisilta vaikutuksilta. Happi aiheuttaisi osien pinnalle päästessään korroosiota ja hapettumista, joka johtaisi osien ennenaikaiseen kulumiseen.

Öljyt valmistetaan useasta eri ainesosasta

Öljyjä löytyy markkinoilta useita erilaisia. Pääsääntöisesti öljyt voidaan jakaa mineraalipohjaisiin öljyihin ja synteettisiin öljyihin. Mineraalipohjaiset öljyt valmistetaan maaöljystä jalostamalla. Synteettiset öljyt taas ovat täysin synteettisiä. Koska synteettiset öljyt on valmistettu juuri voitelutarkoitus mielessä, ovat ne yleensä voiteluominaisuuksiltaan parempia kuin mineraalipohjaiset öljyt, muun muassa niiden tasaisemman molekyylirakenteen ansiosta. Markkinoilta löytyy myös puolisynteettisiä öljyjä, jotka ovat mineraaliöljyjen ja synteettisten öljyjen seoksia. Suurin osa moderneista autojen moottoreista käyttää moottoriöljynä täyssynteettistä öljyä. Perusöljyyn lisätään useita erilaisia lisäaineita haluttujen ominaisuuksien aikaan saamiseksi. Lisäaineita käytetään esimerkiksi öljyn viskositeetin muokkaamiseen, lämpötilankeston parantamiseksi, kemiallisen hajoamisen ja saostumisen estämiseksi sekä voiteluaineiden parantamiseksi.

Öljyt edullisesti netistä tilaamalla

Auto öljy löytyy edulliseen hintaan netistä osoitteesta Auton-varaosat24.fi. Valikoimastamme löydät laadukkaat öljyt ja voiteluaineet kaikkiin markkinoilta löytyviin autoihin. Uuden öljyn valitseminen kannattaa aloittaa tarkistamalla auton huolto- tai ohjekirjasta öljyltä vaadittava viskositeetti. Kun oikea viskositeetti on tiedossa, voit käyttää etusivultamme löytyvää hakukonetta oikean öljyn etsimiseksi. Voit vaihtoehtoisesti myös syöttää hakuun autosi merkin, mallin sekä moottorin tyypin, niin näet kaikki laadukkaat autoosi sopivat öljyt helposti ja vaivattomasti. Koska öljyllä on moottorin toiminnan kannalta niin merkittävä rooli, kannattaa aina valita mahdollisimman laadukas öljy. Näin pystytään varmistumaan siitä, että autosi moottori säilyy uudenveroisena.