Siirry sisältöön Siirry navigointiin
Autoni
Tarkennukset

Osta Öljyt

30 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Voiteluaineet edullisesti netistä

Öljyt takaavat voitelun auton eri osille. Öljyjä käytetään esimerkiksi auton moottorin, vaihteiston ja voimansiirron voitelemiseen. Vaihteistoöljyä käytetään auton vaihteistossa, ja nimensä mukaisesti sen tehtävänä on voidella vaihteiston eri rattaat ja muut osat. Vaihteistoöljyä voidaan käyttää myös erilaisten alennusvaihteistojen, vetopyörästöjen ja muiden voimansiirron osien voiteluun. Vaihteistossa käytettävän öljyn ominaisuudet eroavat merkittävästä moottorissa käytettävästä öljystä. Vaihteistossa öljyltä vaaditaan esimerkiksi korkean lämpötilan kestoa. Samalla öljyn tulee myös kestää kovia iskumaisia rasituksia, korkeaa painetta sekä erittäin nopeita pyörimisnopeuksia. Jotta auton vaihteisto pystyy toimimaan oikein, on erittäin tärkeää huolehtia siitä, että vaihteistossa käytettävän öljyn ominaisuudet vastaavat auton ohjekirjassa vaadittuja ominaisuuksia. Väärän tyyppinen öljy voi pahimmassa tapauksessa johtaa koko vaihteiston totaaliseen hajoamiseen. Joskus myös jopa liian laadukas öljy voi aiheuttaa ongelmia. Jos vanhassa autossa käytetään uudet standardit täyttävää öljyä, saattavat jotkin öljyn lisäaineista tuottaa ongelmia vaihteistossa. Kaikkiin öljyihin sitoutuu epäpuhtauksia, ja samalla öljy myös hajoaa kemiallisesti. Siksi onkin tärkeää huolehtia siitä, että öljy vaihdetaan uuteen aina tasaisin väliajoin. Oikea vaihtoväli öljylle löytyy aina autosi ohjekirjasta.

Tarkasta öljyn taso

Jos epäilet, että öljyt vaihteistossa ovat laskeneet, voit tarkistaa sen helposti myös kotona. Ennen kuin tarkistat öljyn tason, kannattaa varmistua siitä, että auto on tasaisella alustalla täysin vaakasuorassa. Moottori on hyvä olla sammutettuna vähintään kaksi minuuttia ennen kuin tarkistat öljyn tason. Kun moottori on ollut sammutettuna kaksi minuuttia, voit ottaa vaihteistoöljyn mittatikun ulos. Pyyhi tikku nukkaamattomalla rätillä tai kankaalla puhtaaksi öljystä. Aseta tikku takaisin pohjaan saakka. Ota tikku taas ulos ja tarkista mittatikun päästä löytyvästä mitasta öljyn taso. Jos öljyn taso on alhaisempi kuin mitä sen pitäisi, tulee vaihteistoon lisätä öljyä. Joissain vaihteistoissa ei käytetä ollenkaan mittatikkuja, vaan öljyn taso tarkastetaan vaihteiston kyljestä löytyvän mitta-aukon kautta. Kun öljy on oikealla tasolla, mitta-aukosta pitäisi valua hieman öljyä ulos. Muista aina sulkea öljyn tarkastusaukko ja kiristää ruuvi ohjekirjassa ilmoitettuun momenttiin. Aina ennen öljyn lisäämistä vaihteistoon, tulee sinun tarkistaa autosi ohjekirjasta öljyltä vaaditut ominaisuudet.

Edullinen öljy autoosi netistä

Kun tilaat öljyt ja muut voiteluaineet autoosi netistä, pystyt säästämään paljon rahaa. Valikoimastamme löydät kaikki laadukkaat voiteluaineet markkinoiden johtavilta valmistajilta kuten Shell, Total, Mobil sekä Liqui-Moly. Koska öljyllä on erittäin tärkeä rooli autosi moottorissa ja vaihteistossa, kannattaa aina valita mahdollisimman laadukas öljy. Näin voit olla varma siitä, että autosi osat pysyvät tehokkaasti voideltuina, eivätkä ne pääse kulumaan ennenaikaisesti. Auton-varaosat24.fi verkkokaupan valikoimasta löydät öljyjen lisäksi myös varaosat, tarvikkeet sekä työkalut kaikkiin auton huolto- ja korjaustöihin. Laaja yli 300 000 osan valikoimamme kattaa osat kaikkiin markkinoilta löytyviin automalleihin. Tilaa siis kaikki autoilussa tarvitsemasi tuotteet jo tänään!