Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Nopeusmittarin vaijeri

106 Tulokset
null, Akseli, Takometri
VAICO
null, Akseli, Takometri
V10-9718
4,40 €
Tuotenro.:  10130065

Minimitilausmäärä: 10
hinta per yksikkö
Hinta sis. ALV:n
Lisäksi toimitusmaksu
VARASTOSSA
Tiedot
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Nopeusmittarin vaijeri välittää nopeuden mittarille

Yksi tärkeimmistä varusteista auton kojelaudassa on nopeusmittari. Se kertoo sinulle auton senhetkisen ajonopeuden, ja sen avulla pystyt seuraamaan tielle asetettua nopeusrajoitusta. Nopeusmittari saa auton nopeuden selville renkaassa olevan anturin avulla. Anturi mittaa renkaan pyörimisnopeutta, ja vaijeria pitkin tieto siirretään nopeusmittariin, josta auton nopeus voidaan lukea. Auton nopeusmittari voi kertoa auton nopeuden joko kilometreinä tunnissa, tai maileina tunnissa. Tunnetuimmat maat jotka käyttävät mailijärjestelmää ovat Iso-Britannia ja Yhdysvallat.

Yksi tärkeimmistä turvallisuustekijöistä

Nopeusrajoitukset ja niiden seuraaminen on yksi tärkeimmistä turvallisuustekijöistä liikenteessä. Rajoittamalla ajonopeuksia vältytään pahoilta kuolonkolareilta, ja riskin peltikolareihin laskevat ajonopeuden myötä. Autojen nopeusrajoituksia on käytetty nopeuden rajoittamiseen ensimmäisen kerran jo vuonna 1861 Iso-Britanniassa. Autojen ajonopeuden rajoittamisella voidaan myös vähentää liikenteestä aiheutuvaa haittaa, kuten melua, tärinää ja ilmaa saastuttavia pienhiukkasia. Monissa maissa taajama-alueiden nopeusrajoitus on 30 km/h. Suomessa tämä raja on yleensä 50 km/h. Suurin sallittu ajonopeus suomen teillä on 120 km/h. Joissain maissa maksiminopeutta ei ole säädetty, kuten esimerkiksi Saksan tunnetuilla autobahneilla ei ole ollenkaan nopeusrajoitusta tien ollessa avoinna. Keskimääräinen ajonopeus autobahneilla on 142 km/h. Suomen lumisista ja liukkaista talvioloista johtuen useimpien moottoriteiden nopeusrajoitus lasketaan talvella nopeuteen 100 km/h.

Pidä huolta auton kunnosta

Auton turvavälineiden kunnosta huolehtiminen on erittäin tärkeää. Siksi esimerkiksi nopeusmittarin vaijeri on syytä vaihtaa uuteen heti, kun se menee rikki. Auton-varaosat24.fi tarjoaa todella laaja valikoiman autoilussa tarpeellisia varaosia, varusteita ja työkaluja. Voit käyttää etusivumme pikahakua, josta löydät varaosat autoosi sen merkin, mallin ja moottorityypin avulla. Voit myös ottaa yhteyttä avuliaaseen asiakaspalveluumme niin varmistamme että löydät tarpeisiisi oikeat osat. Nopea toimituksemme takaa sen, että et joudu odottamaan osia kauaa, vaan saat autosi takaisin liikenteeseen mahdollisimman pian.