Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Nivelet

6 620 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Mitä niveliä auton ohjaukseen liittyy?

Auton ohjauksessa käytetään enimmäkseen palloniveliä. Sen lisäksi ohjausta mahdollistaa etuvetoisissa autoissa murrosnivel, toiselta nimeltään vetonivel. Pallonivel on nivel, jossa vaseliinissa uiva pallo on asennettu koloonsa, ja siitä lähtee tanko. Pallonivelet kääntyvät joka suuntaan, mutta kääntyvyyskulma on suhteellisen rajallinen. Pallonivelet hajoavat ennemmin tai myöhemmin yleensä sen takia, että niiden suojakumit hajoavat, ja vaseliini pääsee ulos ja hiekkaa tilalle. Silloin pallonivel lakkaa liikkumasta, ja ajosta tulee rouheaa. Palloniveliä löytyy keskimääräisestä autosta edestä ja takaa alapallot, jonka lisäksi raidetangon päässä on liki aina pallonivel.

Mistä tiedän nivelissä olevan vikaa?

Auto pitää ääniä kääntyessään ja kyyti voi olla rouheaa. Rouhea ajotuntuma tarkoittaa sitä, että ohjaus on kova ja nihkeä ja töyssyt tuntuvat rajusti. Nivelet yleensä rohisevat tai vinkuvat kun ne ovat rikki. Hieman väljä nivel yleensä lähinnä nitisee, jonka jälkeen väljistyy kelvottomaksi ja ääni pahenee. Nivelviat kuitenkin huomataan usein jo ennen äänien alkamista katsastuksessa, kun nivel on vasta hieman viallinen.

Myymme kaikki nivelet kaikkien autojen ohjaukseen helposti ja nopeasti

Varastoissamme on suuret määrät erilaisia niveliä eri käyttötarkoituksiin ja erilaisiin autoihin. Nivelet menevät yleensä vaihtoon useamman vuoden välein, mutta niiden vaihtaminen on välttämätöntä, jos autolla aiotaan ajaa sen maksimaalinen käyttöikä. Alkuperäiset nivelet löytää helposti osanumeroa käyttäen, ja myymme myös kolmannen osapuolen korkealaatuisia osia, jotka löytyvät samalla osanumerolla. Jos osanumeroa ei ole saatavilla, kannattaa kokeilla näppärää merkkiin ja malliin pohjautuvaa hakuamme, jolla löytää oikeat osat suurimmassa osassa tapauksia suoraan ja helposti. Joskus osavalikoimamme on kuitenkin niin suuri, että täyttä varmuutta ei välttämättä saa. Silloin kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluumm, joka auttaa asiakkaitamme mielellään sähkpostitse, puhelimitse ja chatissa.