Siirry sisältöön Siirry navigointiin
Autoni
Tarkennukset

Osta Napa

2 Tulokset
Napa, Kampiakseli
FEBI BILSTEIN
Napa, Kampiakseli
18850
OVH:* 524,89 € 93,65 €
Tuotenro.:  10011769

hinta per yksikkö
Hinta sis. ALV:n
Maksuton toimitus
Saatavilla
Tiedot
Napa, Kampiakseli
FEBI BILSTEIN
Napa, Kampiakseli
10099
Asennuspaikka:  Edessä
OVH:* 193,66 € 91,74 €
Tuotenro.:  10005981

hinta per yksikkö
Hinta sis. ALV:n
Maksuton toimitus
Saatavilla
Tiedot
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Laadukas napa edullisesti auton-varaosat24.fi:stä. Laaja ja kattava valikoima varaosia ja tarvikkeita edullisesti kaikkiin markkinoilla oleviin automerkkeihin

Moottorin yksi tärkeimmistä osista sen toiminnan kannalta on ehdottomasti kampiakseli. Sen tehtävänä on muuttaa männän edestakainen liike pyöriväksi liikkeeksi joka voidaan siirtää sitten auton renkaille. Liikkeen muuntaminen pyöriväksi tapahtuu kampiakselin avulla. Sen rakenne ei ole suora, vaan siinä on useita epäkeskisiä mutkia. Kun mutkia pyöritetään, pyörii koko akseli ja samalla männän edestakainen liike muuttuu pyöriväksi. Kampiakseli sijaitsee aina moottorin kampikammiossa. Se on yleensä öljykylvyssä sen voitelemiseksi. Kaksitahtisissa moottoreissa kampiakselin voiteleminen tapahtuu huuhtelemalla sitä polttoaineella. Kaksitahtipolttoaineen sekaan lisätään aina öljyä, joka voitelee moottorin osia. Kampiakselin voitelutaso on oltava erittäin hyvällä tasolla. Sen suuren liikkumisnopeuden takia kitka kasvaa erittäin suureksi. Kampiakselin laakerit siis saattaisivat pettää ilman voitelua vaikka ne olisivatkin kestävät ja laadukkaat. Riittävällä voitelulla saadaan kitka pidettyä tarpeeksi pienenä jottei kitkan vaikutuksesta syntynyt lämpö pääse rikkomaan akselia tai laakereita.

Kampiakseliin liittyvät ongelmat

Jos kampiakseli pääsee jostain syystä vioittumaan johtaa se lähestulkoon aina koko moottorin hajoamiseen. Siinä tapauksessa yleensä jokin moottorin osa on jumiutunut lämmön tai liiallisen kulumisen vaikutuksesta. Tällaisissa tapauksissa moottori on usein kokonaan menetetty, eikä sitä ole mahdollista korjata edes osia uusii vaihtamalla. Joissain tapauksissa kampiakseliin liittyvät viat voidaan korjata, olettaen että ongelma huomataan tarpeeksi aikaisessa vaiheessa. Uuden kampiakselin asentamisella voidaan jatkaa moottorin käyttöikää merkittävästi. Koneremontin yhteydessä tarvittava määrä osia voidaan vaihtaa uusiin. Usein vaihdettavia osia ovat muun muassa laakerit, navat sekä huulitiivisteet.

Kampiakselin napa kaikkiin moottoreihin

Auton-varaosat24.fi tarjoaa varaosat kaikkiin markkinoilta löytyviin automerkkeihin ja malleihin. Valikoimastamme löydät niin tarvikkeet, autonosat kuin myös erilaiset työkalut. Oikean varaosan löytyminen saattaa usein olla melko vaikeaa. Siksi olemme halunneet tehdä oikeiden osien etsimisen ja löytämisen mahdollisimman helpoksi. Löydät etusivultamme helpon hakutoiminnon, johon sinun tarvitsee ainoastaan syöttää autosi valmistaja, malli sekä moottorin tyyppi. Tämän jälkeen toiminto näyttää juuri sinun autoosi sopivat osat. Mikäli sinulla on ongelmia oikeiden osien löytämisessä, voit aina ottaa yhteyttä ystävälliseen asiakaspalveluumme. He auttavat sinua mielellään.