Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Lisätyöt

20 633 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Mitä ovat lisätyöt?

Lisätyöt tarkoittavat tässä yhteydessä normaalin huollon yhteydessä tehtäviä lisähuoltoja. Normaalin huollon aikana tarkastetaan jarrut, jäähdytysnesteet, letkut, jarruletkut ja jarruputket. Tämän kategorian osilla ja tuotteilla hoidat lisätyöt helposti ja kaikki on niiden jälkeen niinkuin pitääkin. Näitä osia ei kuitenkaan tarvitse vaihtaa jokaiseen huoltoon, vaan osia vaihdetaan tarpeen mukaan, ja tarkistus tehdään jokaisen huollon yhteydessä ja oireiden ilmetessä luonnollisesti myös muulloin. Jarrupalat ovat tämän kategorian tyypillisin tapaus. Jarrupalojen loppuunkuluneisuus huomataan yleensä huollon yhteydessä, mutta joskus palat pääsevät loppumaan normaaliajossa, ja alkavat pitää reilusti kahinaa ja vikinää. Tämän voi kuitenkin välttää tarkistamalla palat aina huollon yhteydessä ja arvioimalla oikein niiden pinnan määrän, ja sen kuinka pitkälle ne riittävät. Seuraava osio niin sanottuja lisätoitä on jarruputket ja jarruletkut, jotka aiheuttavat jarrujen kokonaisvaltaisen pettämisen hajotessaan, joten ne on tarkastettava säännöllisesti. Jäähdytysletkujen hajoaminen johtaa moottorin ylikuumenemiseen, joten niidenkin hapertumista on hyvä seurata säännöllisin väliajoin.

Miksi lisätyöt ja varsinkin tarkistukset ovat tärkeitä?

Jos näitä huollon yhteydessä tehtäviä töitä ja tarkistuksia ei tehdä, autosta tulee tieliikenteelle valtava riski, sillä jarruputki katketessaan vammauttaa koko jarrujärjestelmän, ja vain käsijarru jää toimivaksi. Sen lisäksi moottorin terveydelle on erittäin tärkeää, että sen jäähdytys toimii oikein, eikä esimerkiksi laske nesteitä ulos moottoritielle. Nesteiden pako moottoritiellä tarkoittaa liki väistämättä auton moottorin tuhoutumista. Näiden lisäksi myös hihnat on tarkistettava, sillä hihnojen kunto heikkenee ajan kanssa, ja katkennut hihna voi rikkoa moottorin tai keskeyttää matkan. Vesipumpun hihna on tärkeä, sillä nesteiden kierto lakkaa täysin, jos pumppu ei pyöri, jolloin moottori keittää ja kannentiiviste on hetkessä entinen, jolloin vettä pääsee öljytilaan, ja moottori on kokonaisuudessaan mennyttä.

Netistä ostamisen hyödyt

Lisätöiden osia kannattaa pitää kotona. Jos tilaa jotain muuta, kannattaa samalla tilata uudet jarrupalat ja hihna kaiken varalle, sillä ne eivät ole todellakaan kalliita osia, ja pitävät auton liikkeellä pidempään. Netistä ostamalla säästät rahaa ja aikaa, kun tarvikkeet tulevat kotiovellesi muutamassa päivässä. Lisätöiden osat ovat muutenkin suhteellisen yleisiä, mutta nettikauppaostokset säästävät aikaa, rahaa ja vaivaa.