Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Kulumisenilmaisin

1 996 Tulokset
Kosketin, Kulutuspinta
MAPCO
Kosketin, Kulutuspinta
56803
3,24 €
Tuotenro.:  11708420

hinta per yksikkö
Hinta sis. ALV:n
Lisäksi toimitusmaksu
VARASTOSSA
Tiedot
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Mikä on kulumisenilmaisin?

Kulumisenilmaisin on osa, joka kertoo auton itsediagnostiikalle tai muulla tavoin kuljettajalle jarrupalojen olevan lopussa. Järjestelmä on luonnollisesti mahdollinen myös rumpujarrujen kanssa, mutta näiden kahden aikajanat eivät juurikaan kohtaa, sillä rumpujarrut vähenivät käytöstä liki olemattomiin ennenkuin nämä ilmaisimet yleistyivät mekaanisia lukuun ottamatta. Kulumisenilmaisin tunnistaa jarrupalojen vähenemisen esimerkiksi siitä, miten ulos jarrumäntä jää vapaa-asennossaan, eli jarrujärjestelmän ollessa paineeton. Jos mäntä jää tietyn pisteen ulkopuolelle, voidaan tulkita palojen olevan lopussa. Tämän sähköisen version lisäksi on mekaanisia kulumisenilmaisimia, jotka alkavat pitää erityistä ääntä ennen kuin palojen raudat raapivat levyjen rautaa. Eräänlainen metallinen kieli voi esimerkiksi koskettaa jarrulevyä ennen kuin pala on loppu, jolloin kuuluu eräänlainen korkea sirinä. Toinen ratkaisu voi pyörittää esimerkiksi pientä räikkää levyn kautta, kun palat ovat loppumaan päin. Näitä mekaanisia ratkaisuja on tuhottoman paljon erilaisia. Rumpujarrujen tapauksessa logiikka on sama, ja mekaanisten puolella samankaltaisia metallikielivirityksiä on olemassa, vaikeivat ne yleisiä olekaan, sillä rumpujarrut alkavat luonnostaan pitää mekkalaa jonkin aikaa ennen totaalista kulutuspinnan loppumista.

Miksi autossani on hyvä olla kulumisenilmaisin?

Kulumisenilmaisin kertoo jarruihin tulevasta huollosta etukäteen, joten tuskaa huutavat jarrut eivät pääse yllättämään tärkeän matkan lähtöaamuna tai muuten hankalana aikana. Ilmaisin myös suojelee jarrulevyjä, sillä jarrulevyt tuhoutuvat erittäin nopeasti kun palat pääsevät loppumaan. Urille kuluneet levyt on joko sorvautettava tai vaihdettava, useimmiten vaihdettava, sillä vahinko, jonka voi korjata työstämällä ei voi olla kauhean suuri materiaalin suhteellisen ohuuden vuoksi. Jäähdyttämätöntä levyä voidaan sorvata huomattavasti paremmin kuin jäähdytysaukollista.

Kulumisenilmaisimet jarruihin netistä

Kulumisenilmaisia saa paloihin sisäänrakennettuna, jälkiasennuksena ja alkuperäisen järjestelmän mukaisina varaosina. Myymme kaikkia näistä kategorioista korkealaatuisina vaihtoehtoina, joissa on takuu. Jos etsit paloja ilmaisimella, kannattaa etsiä mallin ja merkin mukaan, jos etsit jälkiasennusilmaisinta, voit valita mieleisesi. Jos taas etsit alkuperäisen ratkaisun varaosia, kannattaa hankkia tietoonsa osanumero. Jos osanumeroa ei ole saatavilla, seuraava vaihtoehto on etsiä merkin ja mallin mukaan. Jos olet vähänkin epävarma osan sopivuudesta, kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Heihin saa yhteyden sähköpostilla, puhelimitse ja chatissa.