Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Kiilahihna / -sarja

859 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Kiilahihna siirtää voimaa

Kiilahihnat ovat autoissa käytössä voiman siirtämiseen yhdestä paikasta toiseen. Auto kiilahihna-sarja on kokonainen sarja, jolla saat kiilahihnan korjattua uuden veroiseksi. Hihna on käytännössä pelkästään lenkki, joka on valmistettu yleensä materiaalista, joka on joustavaa. Hihnan avulla voidaan välittää voimaa yhdestä paikasta toiseen, yleensä kahden samansuuntaisen akselin välittä. Hihnoja käytetään useissa eri sovelluksissa. Hihna on erinomainen keino voiman siirtämiseen eritysesti siitä syystä, että hihnaa käytettäessä aiheutuu ainoastaan pieniä häviöitä tehossa. Hihnajärjestelmään kuuluu usein erilaisia hihnapyöriä ja esimerkiksi silmukoita. Kiilahihnojen avulla pystytään ratkaisemaan muutamia normaaleihin hihnoihin liittyviä ongelmia. Yleinen hihnan ongelma on sen suorassa pysyminen. Kiilahihna pysyy hyvin urassaan, eikä se pääse liukumaan puolelta toiselle. Kiilahihnat ovat myös sileitä hihnoja pitävämpiä, eli ne eivät pääse luistamaan yhtä helposti tai yhtä paljon kuin perinteiset hihnat. Usein kiilahihna onkin erinomainen vaihtoehto voiman siirtämiseen, sillä se tarjoaa erinomaisia ominaisuuksia. Erityisesti korkeissa kierrosnopeuksissa kiilahihnat ovat usein paras vaihtoehto. Kiilahihnoissa on myös se hyvä puoli, että ne rasittavat huomattavasti vähemmän järjestelmän laakereita.

Hihnan rakenne

Kiilahihna muistuttaa nimensä mukaisesti kiilaa sen läpileikkaukselta. Läpileikkaus on siis yleensä V-kirjaimen mallinen. Hihna on yleensä lenkki, mutta myös ei yhdistettyjä hihnoja käytetään joissain sovelluksissa. Muotonsa ansiosta kiilahihna pysyy hyvin paikallaan urassa, jolloin se ei pysty siirtymään sivusuunnassa kuten normaalit sileät hihnat. Hihnan rakenne parantaa samalla myös hihnan kitkaominaisuuksia, eli luisumista tapahtuu vähemmän kuin sileän hihnan tapauksessa. Kiilahihnat myös kasvattavat hihnapyörän ja hihnan välistä kitkaa samalla, kuin järjestelmän kuormitus kasvaa suuremmaksi. Auto kiilahihna-sarja on kiilahihnan kaikki osat sisältävä korjaussarja, jonka avulla pystyt vaihtamaan autosi kiilahihnan uuteen.

Kiilahihnan eri sovellukset

Tyypillisissä tapauksissa kiilahihnan optimaalinen nopeus vaihtelee välillä 300 – 2 000 metriä minuutissa. Jos sovelluksessa vaaditaan paljon voimaa, voidaan käyttää useaa hihnaa vierekkäin. Tällöin puhutaan yleisesti moniurahihnoista. Autosovelluksissa tämä onkin kaikkein yleisin hihnatyyppi. Auton-varaosat24.fi tarjoaa kaikki kiilahihnoihin liittyvät tarvikkeet, varaosat sekä työkalut aina edullisin hinnoin. Laajasta valikoimastamme löydät osat kaikkiin markkinoilta löytyviin autoihin, aina edullisin hinnoin.