Siirry sisältöön Siirry navigointiin
Autoni
Tarkennukset

Osta Käynnistysgeneraattori

2 Tulokset
Käynnistinlaturi
FRIESEN
Käynnistinlaturi
9090744
OVH:* 1 171,80 € 805,67 €
Tuotenro.:  11215063

hinta per yksikkö
Hinta sis. ALV:n
Maksuton toimitus
Saatavilla
Lähetys vie keskimäärin 4 - 7 arkipäivää
Tiedot
Käynnistinlaturi
FRIESEN
Käynnistinlaturi
9090755
OVH:* 1 078,80 € 753,94 €
Tuotenro.:  11215069

hinta per yksikkö
Hinta sis. ALV:n
Maksuton toimitus
Saatavilla
Lähetys vie keskimäärin 4 - 7 arkipäivää
Tiedot
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Generaattori ja muut sähköosat edullisesti netistä

Käynnistysgeneraattori, joka tunnetaan myös tuttavallisemmin laturina tai generaattorina, on laite joka lataa auton akkua auton ollessa käynnissä. Moderneissa autoissa käytetään lukuista määrää erilaisia sähkölaitteita, jotka kaikki tarvitsevat virtaa toimiakseen. Silloin, kun auton moottori on päällä, tuottaa tuon virran laitteille laturi. Laturin tehtävänä on ladata akkua, ja samalla myös generoida virtaa kaikille auton sähköllä toimiville lisälaitteille. Kun autot tulivat markkinoille, käytettiin sähkövirran tuottamiseen dynamoa. Niiden tehot eivät kuitenkaan olleet kovin suuret, ja kun autoihin alkoi ilmestyä yhä enemmän sähkölaitteita, jouduttiin latureissa siirtymään generaattoreihin, jotka tuottavat vaihtovirtaa. Vaihtovirtaa tuottavilla generaattoreilla saavutetaan useita hyötyjä tasavirtaa tuottaviin dynamoihin nähden. Ensinnäkin niiden fyysinen koko on huomattavasti pienempi, niillä saadaan tuotettua enemmän tehoa, ja samalla niiden harjoissa kulkee paljon pienempi virta verrattuna dynamoihin. Tämä pienempi virta auttaa generaattoreita kestämään pidempään käytössä. Generaattorin tuottama vaihtovirta saadaan tasasuuntaajaan avulla muunnettua tasavirraksi. Nykyiset autot käyttävät hyväkseen 12 voltin järjestelmää.

Laturit kaikkiin autoihin netistä

Moderneissa autoissa käytettävä käynnistysgeneraattori käyttää hyödyksi Lundell -rakennetta. Lundell-generaattoreissa käytetään moninapaista sähkökenttää, joka luodaan käyttämällä rautasydämen ympärille tehdyllä käämityksellä. Generaattorin kehityksessä on tapahtunut merkittävää edistystä, ja generaattoreiden koko onkin pienentynyt jatkuvasti. Tämä johtuu erityisesti tehostetusta tuuletuksesta. Nykyisten generaattoreiden rungosta löytyy useita erilaisia jäähdytyskanavia. Samalla generaattorin akselille on yleensä asennettu tuuletin, joka tehostaa generaattorin jäähdytystä. Autoissa generaattori ottaa virtansa auton kampiakselilta hihnan avulla. Koska auton kampiakseli pyörii vaihtelevalla nopeudella, tuottaa generaattori täten myös vaihtelevan taajuista sähkövirtaa. Autolle tästä ei kuitenkaan aiheudu ongelmaa, sillä tasasuuntauksen avulla vaihtosähkö muunnetaan tasasähköksi, jota auton eri laitteet voivat käyttää hyväksi.

Kaikki varaosat autoosi nyt edullisesti netistä

Auton-varaosat24.fi on netissä toimiva autojen varaosiin, tarvikkeisiin ja työkaluihin erikoistunut liike. Laajasta valikoimastamme löydät osat kaikkiin eri tarpeisiin. Löydät meiltä varaosat kaikkiin markkinoilta löytyviin automerkkeihin, kuten Ford, Volvo, Volkswagen sekä Toyota. Valikoimamme kattaa niin autojen valmistajien alkuperäiset varaosat kuin myös tarvikevalmistajien valmistamat edullisemmat varaosat. Usein tarvikeosien laatu vastaa täysin alkuperäisten osien tasoa, ainoa ero niiden ja alkuperäisten osien välillä onkin usein tarvikeosien huomattavasti edullisempi hinta. Kannattaakin aina valita tarvikeosa tunnetulta valmistajalta, sillä näin pystyt säästämään merkittävästi rahaa auton huolto- ja korjauskustannuksissa. Käynnistysgeneraattori ja muut auton sähköjärjestelmän osat löydät nyt edullisesti meiltä. Laaja valikoimamme kattaa kaikki autoilussa tarvitsemasi tuotteet aina moottorin varaosista auton sisustukseen. Etusivultamme löytyvän helpon hakutoiminnon avulla pystyt etsimään helposti ja nopeasti osia autoosi. Sinun tarvitsee syöttää hakuun ainoastaan autosi merkki, malli sekä moottorin tyyppi, niin hakutoiminto näyttää sinulle kaikki autoosi sopivat osat. Jos osien sopivuus autoosi epäilyttää, tai et löydä etsimääsi osaa, voit aina ottaa yhteyttä avuliaaseen asiakaspalveluumme. He ovat aina valmiina auttamaan sinua oikeiden osien etsimisessä.