Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Kaasutin

189 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Tilaa kaasutin helposti ja kätevästi netistä. Auton-varaosat24.fi tarjoaa osat kaikkiin autoihin aina edullisin hinnoin ja nopealla toimituksella.

Kaasutin on laite, jonka avulla polttoainetta syötetään sylinterin palotilaan polttomoottorissa. Sen avulla pystytään säätämään polttoaineen ja ilman syöttöä moottoriin. Ilman ja polttoaineen suhde seoksessa tulee olla oikea, jotta moottorista saadaan irti paras mahdollinen teho. Seossuhteen optimoinnilla saadaan myös parannettua moottorin taloudellisuutta, ja oikealla seossuhteella polttoaineen kulutus saadaan minimoitua. Kaasutinta käytetään moottorissa syöttämään sekä polttoainetta että ilmaa. Aikaisemmin kaikissa henkilöautoissa käytettiin kaasuttimia. Elektronisen polttoaineensyötön yleistyttyä niiden käytöstä kuitenkin luovuttiin 1980-luvulta alkaen. Kaasuttimet ovat edelleen suosittuja erilaisissa pienissä polttomoottoreissa, kuten esimerkiksi mopoissa, moottorisahoissa ja ruohonleikkureissa. Kaasuttimien etuna on niiden yksinkertainen rakenne ja edullinen hinta. Markkinoiden suosituimpia kaasuttimien valmistajia ovat esimerkiksi japanilaiset Keihin ja Mikuni.

Erityyppiset kaasuttimet

Erilaisia kaasutinmalleja ja rakenteita on olemassa suunnaton määrä. Niitä kaikkia yhdistää toiminto, jossa polttoainetta syötetään moottoriin imukanavassa vallitsevan alipaineen avulla. Imukanavan ja kaasuttimen polttoainekammion paineiden erotus saa polttoaineen virtaamaan moottoria kohti. Kaasuttimet voidaan jakaa kahteen eri pääryhmään. Niitä ovat muuttuvakurkkuiset ja kiinteäkurkkuiset kaasuttimet. Muuttuvakurkkuisia kaasuttimia kutsutaan myös vakioalipainekaasuttimeksi. Näistä tyypeistä kiinteäkurkkuinen on huomattavasti yleisin. Molempia kaasutintyyppejä voidaan asentaa eri puolelle moottoria eri asentoihin. Kaasutin asennetaan yleensä pystyasentoon, silloin se yleensä sijaitsee moottorin imusarjan yläpuolella. Tällöin ilma virtaa ylhäältä alas. Vaakasuuntaisissa kaasuttimissa kaasuttimen sijainti on imusarjan vierellä. Silloin ilma virtaa vaakasuorassa. Kaasuttimet voidaan myös asentaa kulmaan, jolloin imuilma virtaa 20 - 45 asteen kulmassa imukanavaan. Alakaasuttimet taas sijaitsevat kokonaan imusarjan alapuolella, ja niissä ilma virtaa alhaalta ylöspäin.

Varaosat autoihin auton-varaosat24.fi:stä

Kaasuttimien sijoittelun lisäksi niitä voidaan jakaa eri ryhmiin myös niiden sisältämien imuaukkojen eli kurkkujen määrän mukaan. Kurkkujen määrä vaihtelee yhden ja viiden välillä. Nämä voidaan edelleen jakaa vielä eri ryhmiin niiden toimintatavan mukaan. Jos kurkkuja on 2 - 4 kappaletta kutsutaan kaasutinta yleensä vaihekaasuttimeksi. Silloin toinen tai toiset kurkut yleensä täydentävät ensiövaiheen kurkun toimintaa. On myös olemassa kaasuttimia, joissa kaikki kurkut toimivat yhtä aikaa ensiökurkkuina. Jos kaasutin hajoaa, voit tilata uuden ja työkalut meiltä.