Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Jousitus

11 827 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Mikä on jousituksen tehtävä?

Jousitus, eli pyöräntuenta, on kokonaisuus osia kuten jousia, iskunvaimentimia ja tukivarsia, joiden tehtävä on parantaa auton ajettavuutta ja eristää matkustajat tienpinnasta mukavoittaen ajoa. Auton jousitus on periaatteessa kaikki, mitä auton ja auton renkaan välissä on. Jousituksia on erilaisia, on säädettäviä ja säätymättömiä, on säätyviä ja säätymättömiä. Alustasarjoilla voi muokata jousituksen ominaisuuksia melko suurelti, jotta auto olisi halutulla korkeudella tai halutun jäykkäalustainen. Jäykkä alusta on asvaltilla erittäin hyvä ja kaarreajossa nautinnollinen, mutta vastaa töyssyihin todella huonosti ja saattaa jättää renkaan pomppimaan. Pehmeä alusta on järkyttävän hirveän tuntuinen ajaa kaarteissa asvaltilla, mutta on erittäin miellyttävä esimerkiksi hiekkatien töyssyissä verrattuna kovaan alustaan.

Jousitustyypit

Perinteinen jousitus on erittäin yksinkertainen verrattuna monimutkaisempiin vaihtehtoihin. Perinteinen jousitus perustuu jousiin ja iskunvaimentimiin siten, että jouset tuovat jouston, mutta iskunvaimentimet pysäytävät edestakaisen liiken, jotta rengas ei jää hyppimän töyssyn jälkeen. Jousina voi toimia lehti tai kierrejouset. Erikoisempiin ratkaisuihin kuulu ilmajouset ja kaasunestejouset.

Jousituksen osat netistä suoraan kotiovelle

Jousituksen osat saa nykyisin helpoiten netistä, Myymme alkuperäiset varaosat jousitukseen kaikkiin Suomessa liikennöityihin malleihin ja useimpiin löytyy myös tuning-osia jousitukseen. Varaosina myymme vain alkeuperäislaatuisia osia, tuning-osat ovat korkealuokkaisia ja kaikilla tuotteillamme on takuu. Varaosa löytyy helpoiten osanumerolla. Muussa tapauksessa kannattaa katsela mallin ja merkin mukaan ja ottaa asiakaspalveluun yhteyttä ongelmatapauksessa.