Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Jarrusatula

10 883 Tulokset
Jarrusatula
A.B.S.
Jarrusatula
430552
Asennuspaikka:  Etuakseli, Oikea
157,67 €
Tuotenro.:  15471346

hinta per yksikkö
Hinta sis. ALV:n
Maksuton toimitus
VARASTOSSA
Tiedot
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Mikä on jarrusatula?

Jarrusatula on jarrujen osa, joka on jarrulevyn ympärillä, yleensä yläpuolisesti. Jarrusatula on kiinni pidikkeissään likutapeilla, jotka mahdollistavat sivusuuntaisen liikkeen, eli puristumisen. Jarrusatulassa on 2 puolta, joista molemmat koskettavat paloihin. Toinen puoli on vain hampaat, ja toisella puolella on jarrusylinteri, joka työntää oman puolensa palaa kohti levyä ja samalla vetää koukkujen kautta toisen puolen palaa lähemmäs levyä. Tällä tavoin jarrupalat puristetaan kiinni levyyn, ja jarrutus tapahtuu. Jarrusatula on siis käytännössä erikoismuotoiltu sylinteri, joka puristaa levyä molemmin puolin yhdellä sylinterillä. Jarrusatulan osia ovat jarrumäntä, ilmausnippa ja itse runko. Sen lisäksi jarrusatulassa on suuri määrä erilaisia tiivisteitä ja kumiosia, joiden hajoaminen yleensä johtaa jarrusatulan jumiutumiseen. Jarrusatula on usein myös takapyörissä se osa, jossa on myös käsijarru, jollei autossa ole erillisiä rumpujarruja hoitamaan käsijarrun tehtäviä. Käsijarru toimii nestejärjestelmästä erillään siten, että jarrusatulassa on ruuvi, jossa mäntä on kiinni. Kun ruuvia käännetään vaijerin avustuksella, mäntä painuu jarrupalaan, joka sitten painuu levyyn, ja jarrutus tapahtuu.

Miten tiedän jarrusatulassa olevan vikaa?

Jarrusatuloissa on monia osia, joissa voi olla vikaa, ja ne voivat hajota jumiutumalla sekä vuotamalla. Vuotaminen on pahempi, sillä se laskee hiljalleen nesteet ulos järjestelmästä, jolloin mikään jarru ei toimi. Jumiutuneen satulan pystyy herättämään uudelleen eloon purkamalla ja vaihtamalla rasvat ja tiivisteet. Jarrusatulan purkaminen on kuitenkin aikamoinen työmaa, joten sitä ei suositella tehtäväksi ilman tietoa, mitä tekee ja hyviä tiloja ja työkaluja siihen. Jotkin korjaamot ottavat jumisia jarrusatuloita takaisin vaihdossa panttimaksua vastaan, ja sitten korjaavat satulat tai lähettävät ne tehdaskorjattaviksi. Vanhaa satulaa voi siis tavallaan käyttää maksuvälineenä uuden ostaessa. Jarrusatulan vuoto korjautuu periaatteessa samalla tavalla, kuin jumiutuneen korjaus, mutta satula voi olla halki, jolloin se on romua.

Jarrusatulat saa helposti netistä

Myymme jarrusatulat kaikkiin Suomessa käytettyihin autoihin edulliseen hintaan. Myymme vain laadukkaiksi todettuja ja hyväksyttyjä osia tai alkuperäisosia. Oikeanlainen jarrusatula löytyy helpoiten osanumeron kautta, varsinkin siitä syystä, että joissakin autoissa voi olla samassa vuosimallissa jopa kolmea erilaista takajarrusatulaa. Kuitenkin merkin, mallin ja vuosimallin kanssa löytää suureen osaan autoista suoraan oikeat satulat. Näissä monen satulan