Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Ajovalopolttimo

625 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Ajovalopolttimo ja muut tarvikkeet meiltä

Auton-varaosat24.fi on verkossa toimiva kauppa, josta voit ostaa tarvitsemasi varaosat ja tarvikkeet. Laajasta valikoimastamme löydät niin polttimot kuin auton sisustusosat. Autosi valot saattavat pimentyä polttimon hajottua. Se saattaa tapahtua pienen kolhun seurauksena tai polttimon käyttöiän tultua loppuun. Useimmissa tapauksissa voit vaihtaa palaneen polttimon uuteen itse. Näin säästät paljon aikaa ja rahaa, sillä merkkiliikkeet usein veloittavat paljon työstä. Joissain uusissa autoissa polttimot on sijoiteltu auton korin sisään niin hankaliin paikkoihin, että niiden vaihtaminen itse on lähestulkoon mahdotonta. Kannattaa siis tarkistaa autosi käyttöohjeesta polttimoiden sijainti, ja arvioida voitko suorittaa vaihdon itse. Itse vaihtamiseen menevä aika on yleensä hyvin pieni, yleensä polttimon saa vaihdettua niinkin pienessä ajassa kuin vartissa.

Tärkeä ajovalopolttimo

Ajovalojen tarkoituksena on valaista edessäpäin aukeavaa tietä, ja tiedottaa muita tienkäyttäjiä lähestyvästä autosta. On tärkeää, että autosi ajovalot toimivat oikein. Palaneet polttimot aiheuttavat vääjäämättä vaaratilanteita teillä, ja väärin suunnatut ajovalot saattavat häikäistä lähestyvät autoilijat. Myös tämä saattaa aiheuttaa vaaratilanteita. Ajovalot jakautuvat kahteen eri pääluokkaan, lyhyisiin ja pitkiin ajovaloihin. Lyhyitä valoja käytetään aina autolla ajaessa, kun valoa on riittävästi tai kun tie on valaistu. Ne eivät häikäise vastaan tulevia autoja niiden suuntauksen ansiosta. Ne tarjoavat yleensä tarpeeksi valoa matalalla nopeudella ajamiseen pimeällä kadulla. Pitkiä valoja käytetään pimeän aikaan kun ajorata ei ole valaistu. Ne tulee kytkeä pois päältä kohdatessa, sillä ne ovat paljon lyhyitä valoja kirkkaammat, ja sokaisevat vastaan tulevat autoilijat.

Valitse oikean tyyppinen polttimo

Jos autosi ajovalopolttimo palaa, voit vaihtaa sen itse. Polttimoita on eri tyyppisiä, halogeeni ja HID-polttimoista aina LED-valoilla varustettuihin polttimoihin. Varmista auton huoltokirjasta, että tilaat oikeantyyppisen polttimon.