Siirry sisältöön Siirry navigointiin
Autoni
Tarkennukset

Osta Ajonesto

1 Tulokset
Ajonesto
HELLA
Ajonesto
5RD 007 511-011
OVH:* 562,96 € 462,37 €
Tuotenro.:  13903923

hinta per yksikkö
Hinta sis. ALV:n
Maksuton toimitus
Saatavilla
Tiedot
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Edulliset ajonestolaitteet netistä

Ajonesto on instrumentti, jonka kanssa pyritään estämään auton luvaton käynnistäminen ja käyttäminen. Ajonestolaitteita on asennettu kaikkiin uutena markkinoille tulleille automalleille jo vuodesta 1998 lähtien. Korkeamman varustelutason malleihin laitteita on asennettu jo myös paljon tätä ennen. Yksinkertaisimmillaan ajon estäminen voidaan toteuttaa rattilukon avulla. Se on käytännössä yksinkertainen tanko, joka tulee lukkoon auton ratin sekä auton polkimien välillä. Yleensä ajonestolaitteella tarkoitetaan kuitenkin sähköisesti toimivaa laitetta, jolla estetään autolla ajaminen. Ne toimivat usealla eri toimintaperiaatteella, esimerkiksi estämällä polttoaineen kulun auton moottorille, kun avaimen transponderi eli lähetin ei ole lähistöllä. Ajonestolaitteen ohittaminen on todella vaikeaa, sekä se pystyykin suojaamaan tehokkaasti autovarkauksia vastaan. Poliisin tietoon on kuitenkin tullut muutamia tapauksia, jossa auton käynnistämisen estävä aparaatti on pystytty kiertämään sekä auto on onnistuttu varastamaan. Ajonestolaitteet tekevät auton anastamisen kuitenkin todella vaikeaksi. Ajonestolaitteen kanssa pelkästään autoon sisään murtautuminen ei riitä, vaan avaimen pitää olla lähellä autoa, jotta auto saadaan käyntiin. Ajonestolaitteen ohittaminen vaatii merkittävän suurta elektroniikan osaamista ja tietotaitoa.

Pidä auton avaimet turvassa

Ajonesto ei pysty estämään auton luvatonta käyttöä silloin, kun varas saa auton avaimen käsiinsä. Siksi on todella tärkeää pitää hyvää huolta auton avaimien säilytyksestä. Auton avaimet ovat nykyään todellista arvotavaraa. Autovarkaat saattavat usein ravintoloissa kopata avaimet takin taskusta ja varastaa sitten auton kadun varresta. Siksi avaimien sijainnista täytyy olla todella tarkkana. Käytettyä autoa ostaessa on hyvä selvittää, kuinka monta kappaletta auton avaimia on alun perin tullut. Auton avaimenperään ei missään nimessä kannatta kirjoittaa auton omistajan nimeä tai rekisterinumeroa, sillä näiden tietojen avulla avaimen haltuun saanut varas pystyy löytämään auton ja varastamaan sen. Nykyisissä ajonestolaitteissa käytetään usein passiivisia siruja, jotka on koodattu toimimaan yhdessä auton keskustietokoneen kanssa. Jos tunniste ei ole lähellä autoa, keskustietokone ei salli auton käynnistämistä. Signaali välittyy ohjausyksikölle antennin välityksellä. Koska auton avain sisältää suuren määrän erilaista elektroniikkaa, jota käytetään auton ajonestämiseen, on uuden avaimen teetättäminen siksi usein hyvin kallista. Useissa tapauksissa avaimen teetättäminen maksaa jopa yli 200 €. Myös avaimen kadottua joudutaan tekemään toimenpiteitä. Silloin kyseinen hukkunut avain joudutaan poistamaan auton keskustietokoneelta hyväksyttyjen avaimien listasta, jotta sitä ei voida enää käyttää auton käynnistämiseksi. Ajonesto on erittäin tehokas tapa estää autovarkauksia.

Osta laadukkaat ajonestolaitteet internetistä

Auton-varaosat24.fi on netissä toimiva autonosien myymiseen erikoistunut liike, jonka valikoimasta löydät kaikki varaosat kaikkiin markkinoilta löytyviin autoihin erittäin edullisin hinnoin. Valikoimamme kattaa niin autojen valmistajien alkuperäiset osat kuin myös laadukkaat tarvikeosat, jotka ovat usein huomattavasti edullisempia, kuin alkuperäiset varaosat. Ne vastaavat kuitenkin laadultaan täysin alkuperäisiä varaosia. Kun tilaat kaikki osat autoosi netistä, pystyt säästämään merkittävästi rahaa autosi huolto- ja korjauskustannuksissa.