Siirry sisältöön Siirry navigointiin

Osta Ajajovakaushallinta

3 909 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Mikä on ajonvakautusjärjestelmä?

Ajonvakautusjärjestelmä on järjestelmä, joka auttaa kuljettajaa pitämään auton hallinnassa poikkeustilanteissa. Ajonvakautusjärjestelmä ei siis tee mitään ajettaessa suoralla asvaltilla normaalia ajonopeutta, mutta puuttuu peliin esimerkiksi liukkaassa mutkassa. Ajonvakautuksen tarkoitus on pitää kuljettaja tiellä ja turvassa, ja säilyttää auton ohjattavuus mahdollisimman pitkälle. Ajonvakauttamaton auto on jonkin verran ohjattavissa liukkaalla, mutta ajonvakautus parantaa varsinkin mutkissa hallittavuutta dramaattisesti. Ajonvakautus on tietokonejärjestelmä, joka hallitsee jarruja, tarkemmin jokaista jarrua erikseen. Tietokonejärjestelmä havaitsee auton liikkuvan epätavallisesti, ja koittaa normalisoida tilanteen kompensoimalla jarruttamalla sopivalla jarrulla tilanteen mukaan. Siten ajonvakautusjärjestelmä kykenee tekemään enemmän kuin kuljettaja, sillä kuljettajan jarruvaihtoehdot ovat kaikki tai ei mitään. Esimerkiksi vain vasemman puolen renkailla jarruttaminen on joissakin liukumistilanteissa erittäin hyödyllistä, ja pitää auton huomattavasti paremmin kuljettajan hallinnassa. Ajonvakautus myös ehkäisee auton ympäripyörähtämistä runsaasti.

Mistä tiedän ajonvakautuksessa olevan vikaa?

Ajonvakautus on tietokonejärjestelmä, joka perustuu osaltaan antureihin, osaltaan jarrujen yksittäiseen käyttöön. Jos järjestelmä huomaa itsessään ongelman, alkaa merkkivalo palaa, ja OBD-liitännästä voi usein lukea tarkan vikakoodin, josta ilmenee vian sijainti. Ajonvakautusjärjestelmän osiin kuuluu hallintaboksi, kiihtyvyys ja renkaanpyörintäanturit ja erityinen jarrujenhallintayksikkö, joka joskus on yhdistetty ABS:n kanssa samaan. Järjestelmä kuitenkin pystyy antamaan jarruille painetta ilman kuljettajan polkimeen kosketusta, ja sen takia usein ABS-pumpun hallintaan liitettynä. Jos ajonvakautuksessa on vikaa, merkkivalo syttyy. Jos merkkivaloa ei syty, mutta vakautus ei toimi, on vika todennäköisesti ajonvakautuksen keskusyksikössä, joka ei joko saa sähköä, tai on vioittunut pahasti.

Ajonvakautuksen osat kannattaa ostaa netistä

Ajonvakautuksen ovat moderneja ja huipputeknisiä systeemejä. Niiden kunnosta kannattaa pitää hyvää huolta, ja ostaa aina alkuperäisiä varaosia. Meiltä saat alkuperäisosat edulliseen hintaan ilman kommervenkkejä suoraan kotiin toimitettuna. Osat löytyvät helpoiten osanumeroita käyttämällä, mutta merkki ja malli johtavat usein oikean osan luokse. Jos et ole varma osasta, tai sinulla on muuta kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, joka auttaa sinua ongelmissasi. Heidän ammattitaitonsa tavoitat sähköpostilla, puhelimella tai online-chatissa.