Siirry sisältöön Siirry navigointiin
Autoni
Tarkennukset

Osta Vaihteistoöljy

63 Tulokset
*OVH: Ohjevähittäismyyntihinta

Laadukas öljy takaa vaihteiston oikean toiminnan

Vaihteistoöljy on auton vaihteistossa käytettävä öljy, jonka tehtävänä on voidella vaihteiston osat. Sitä voidaan käyttää myös esimerkiksi erilaisten vetopyörästöjen ja alennusvaihteiden voiteluun. Vaihteistoissa käytettävä öljy eroaa ominaisuuksiltaan huomattavan paljon normaalista moottoriöljystä. Vaihteistoissa käytettävien öljyjen on kestettävä esimerkiksi erittäin korkeita lämpötiloja, kovia iskumaisia rasituksia, kovaa painetta ja nopeita pyörimisnopeuksia. Jotta vaihteisto toimisi oikein, on tärkeää huolehtia siitä, että vaihteiston öljy on juuri sellaista, kuin ohjekirjassa suositellaan. Vääränlainen öljy saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa koko vaihteiston hajoamiseen. Jopa liian laadukas öljy voi aiheuttaa ongelmia sen sisältämien lisäaineiden takia. Kaikkien öljyjen ominaisuudet heikkenevät ajan kuluessa, ja siksi öljyt onkin vaihdettava uuteen aina tietyin väliajoin. Oikean vaihtovälin sinun vaihteistosi öljylle voit tarkistaa autosi huolto- tai ohjekirjasta.

Kuinka vaihteiston öljyn määrä tarkastetaan?

Vaihteistoöljyn taso on mahdollista tarkistaa helposti kotioloissa. Ennen kuin aloitat öljyn tason tarkastamisen, tulee varmistaa, että ajoneuvo seisoo tasaisella sekä täysin vaakasuoralla alustalla. Moottorin on hyvä olla sammutettuna minimissään kaksi minuuttia ennen vaihteiston öljyn tason tarkistamista. Kun kaksi minuuttia on kulunut auton moottorin sammuttamisesta, voit avata täyttö- tai tarkistusruuvin vaihteistosta. Yleensä ruuvi sijaitsee vaihteiston kyljessä. Ku olet avannut tulpan, voit tarkistaa sormella kokeilemalla, onko öljyn pinta reunan tasalla. Pinta saa olla korkeintaan puolen sentin päässä tarkistusaukon reunasta. Voit tarvittaessa lisätä öljyä vaihteistoon. Varmista ensin, että uusi vaihteistoöljy sopii ominaisuuksiltaan vaihteistoosi. Muista aina sulkea tarkastusaukon ruuvi, ja varmista että se on kiristetty riittävän tiukalle. Ruuvin kireys kannattaa tarkistaa vielä uudestaan lyhyen ajon jälkeen.

Tilaa vaihteistojen öljyt netistä 

Pystyt säästämään paljon rahaa, kun tilaat öljyt ja muut voiteluaineet edulliseen hintaan netistä osoitteesta auton-varaosat24.fi. Valikoimastamme löydät kaikki öljyt tunnetuilta öljymerkeiltä aina edullisin hinnoin. Koska vaihteistoöljyllä on merkittävä rooli auton toiminnan kannalta, kannattaa aina valita mahdollisimman laadukas öljy autoosi. Näin voit varmistua siitä, että autosi vaihteisto toimii oikein vielä vuosienkin päästä. Pystyt säästämään paljon rahaa, kun tilaat kaikki autoilussa tarvitsemasi tuotteet meidän edullisesta valikoimastamme.